woensdag 30 november 2011

Munsieville bruist en kijkt uit naar de opening vrijdag!

Maandag ben ik samen met het GSK Health & Safety team aangekomen in Munsieville en sindsdien heb ik geen minuut stilgezeten! Daarom was het even wachten op deze blog! Maandagochtend rond 9 uur kwamen we aan en ben ik samen met Barbara met mijn huurauto naar Heritage Lodge gereden. De rest van de groep ging met de bus. Maandagmiddag moesten we allerlei zaken regelen zoals airtime en het ophalen van de overige huurauto's. Natuurlijk konden we het niet nalaten om even langs de Children's Embassy te rijden. Wat was er veel gebeurd in 4 weken tijd! Toen ik wegging was het terrein nog een kale vlakte en stond er nog een soort van "carwash"  bedrijf op van een lokale inwoner. Nu stond de Embassy er, was het helemaal omheind, was er al een hart in het terras om een hart-tuin te maken en was het terras verder grotendeels aangelegd. Heel Munsieville praat over dit centrum en dat het zo'n aanwinst is voor de kinderen! Eindelijk een plek waar veel wezen en kwetsbare kinderen een veilige omgeving vinden en ouders of verzorgers advies kunnen krijgen.


The team arrives at Heritage Lodge

Maandagavond hadden we het informele welkomstdiner met genodigden uit Munsieville. Een ware invasie van kleurrijke mensen en vrolijkheid! Het leek wel of de hele township was uitgelopen, bijna 70 man sterk! Het was voor mij een weerzien met vele vrienden en natuurlijk de Entrepreneur Ladies Anna, Conny en Elisabeth! Wat een warm onthaal kreeg ik van ze! Verder waren de 3 councillors van Munsieville aanwezig, wat aangeeft dat ze het Thoughtful Path project echt steunen en 1 van de councillors sprak dat ook uit tegenover alle aanwezigen! Ik kon mijn filmpje eindelijk laten zien aan de Mama's en daar zaten ze....helemaal vooraan met zijn 3-en en je had die glimlach van ze moeten zien! Wat waren zij blij zichzelf te zien! Er was verder nog een optreden van dansers uit Munsieville en de dochter van Betty speelde fluit. Het was een erg leuke avond en het GSK team was erg onder de indruk van de warmte en liefde die deze mensen ons brachten! Dinsdagochtend om 7 uur had Alyson geregeld dat er een aerobics leraar was die ons een les kwam geven buiten in de zon! Heerlijk om zo de dag te beginnen!

The entrepreneur Ladies zien er prachtig uit!

Na het ontbijt was er een presentatie van Joe, van paraffin safety. Paraffin, ook wel kerosine, wordt nog veel gebruikt in shacks en er gebeuren veel ongelukken mee. Zo sterven er jaarlijks vele kinderen doordat ze kerosine drinken omdat ze denken dat het water is. Ook veroorzaakt het vaak branden in shacks. Het GSK team gaat de komende week inventariseren hoe groot het probleem in de shacks van Munsieville is zodat we dit mogelijk volgend jaar een speerpunt kunnen maken. Het team ging daarna naar Munsieville waar een demonstratie was van het maken van een vuur dat minder rookt. Dat is belangrijk omdat er veel rookvergiftiging optreedt omdat kinderen rook inademen van vuur dat binnenshuis wordt gemaakt. Ik ben gisteren naar Grey in Bryanston gereden om de laatste details voor het filmen as vrijdag door te spreken. Dinsdagavond na het eten zijn we begonnen met het aan elkaar rijgen van de sterren!


Aerobics om 7 uur en iedereen was er!

Met zijn allen hebben we een paar uur gewerkt om slingers te maken van de sterren en deze vrijdag op te hangen. Vanochtend weer op tijd op om met het team dat de creches en shacks gaat bezoeken hun objectives aan te scherpen en een plan van aanpak te maken. Daarnaast moesten Alyson en ik met Betty alles voor vrijdag doorspreken om onze To do list op elkaar af te stemmen. Verder heb ik leaflets gemaakt om op te hangen in Munsieville om de opening van de Embassy aan te kondigen en iedereen uit te nodigen voor het Kerstfestival (Tshepo Festival) as vrijdag. En natuurlijk hadden we om 17 uur weer de dagelijkse debrief met het team. Kortom, rennen en vliegen in Munsieville. Maar het is ontzettend leuk en het team is erg flexibel en welwillend om ons te helpen. Daarnaast is het super te zien hoe iedere dag weer een stukje meer van de Embassy klaar is en morgen gaat de wrapping om het gebouw en zal het er helemaal fantastisch uitzien!!

Overigens de leden van Health and Safety bloggen iedere dag: dus als je meer nieuws wilt volgen:

Vandaag weer een artikel over de Embassy in Krugersdorp News:Children Embassy artikel

Geen opmerkingen: