donderdag 27 oktober 2011

Afscheid van Afrika


Op pad met ranger Becca in haar jeep

Afrika is toch echt mijn favouriete continent hoor! Hoewel het vele uitdagingen heeft en waar wij wonen continue naar brand ruikt, zijn er zoveel ontzettend mooie stukken natuur. Ik ben in de afgelopen weekenden dat ik hier was veel op pad geweest om elke kans aan te grijpen om mee van dit prachtige Zuid-Afrika te zien. Zo zijn Alyson en ik afgelopen weekend in Nationaal Park Pilanesberg geweest. Een aangelegd wildpark van 560 km2!!


Het is 1 van de 3 alkaline vulkanen in de wereld en hierdoor is het gebied geologisch erg bijzonder. In de jaren 70 en 80 is dit hele gebied opnieuw ingericht als wildpark en in totaal zijn 6000 dieren in operatie Genesis overgebracht naar dit park! Een enorme operatie. Op dit moment is men bezig om het park te gaan koppelen met het Madikwe reservaat door een korridor aan te leggen, zo wordt inteelt voorkomen en kunnen de vele toeristen die dit park bezoeken zich verspreiden over een groter gebied.

Witte neushoorn

We logeerden in Ivory Tree Lodge, een prachtige lodge waar we ontzettend verwend zijn met 2x per dag een gamedrive en heerlijk eten. We hebben ontzettend veel dieren gezien waaronder giraf, zebra, wildebeest, kudu, impala, vele vogels, struisvogel, olifant, secretarisvogel, hippo met babies, neushoorn, jakhals en nog veel meer. Het hoogtepunt  was wel de leeuwin met 3 kleintjes die heel dicht bij de auto kwamen, net op de ochtend dat Alyson haar batterij van de camera in de oplader had laten zitten......Gelukkig heb ik een mooie video ervan gemaakt. Er was ook nog een mannetjesolifant die haast op het terras bij het zwembad van de lodge kwam....hij stond op enkele meters van het hek......Maar dit scheen een frequente bezoeker te zijn.  Verder heb ik er sinds het weekend een nieuwe baan bij; insectenverjager....Alsyon is als de dood voor insecten en voordat we konden gaan slapen moest ik eerst met mijn pet alles vangen en buiten zetten (want dood maken is geen optie..)..........Een spin was te snel en schoot weg met als resultaat dat ze de hele nacht niet heeft geslapen... Zondag zijn we zelf nog op pad geweest met de auto van Alyson. We gingen de berg op want Becca onze gids had gezegd dat dat een heel mooi gebied was om heen te gaan. Het was ook erg mooi maar ze had waarschijnlijk niet gezien dat we geen 4x4 hadden zoals de meeste toeristen in het park maar een gewone auto. Het was best een uitdaging om over de smalle hobbelige paden te rijden met vele grote losse stenen. Bij een picknick plaats kwam een man naar ons toe en die vertelde dat onze voorband van de auto een bobbel had en dat we het wiel moesten verwisselen.....niet in het park maar voordat we naar huis zouden gaan. Dus net buiten het park eerst het adives van mijn vader ingewonnen of we wel of niet konden rijden met deze band en hij adviseerde om de band te vervangen omdat hij kan klappen. Dus we hebben onze vrouwelijke charmes in de strijd gegooid en 2 mannen gecharterd die onze band voor ons hebben vervangen (soms komt emancipatie niet goed uit..).



Olifant op bezoek

Hippo mama en baby aan het spelen
Leeuw heel dichtbij!

Twee mannen vervangen onze band terwijl wij toekijken..

Geen opmerkingen: