zondag 21 augustus 2011

Weer nieuwe stukjes Londen ontdekt

Gisteren met Alyson wandeling 5 uit het boekje 100% Londen gedaan door Marylebone, Regent Park en Primrose Hill. We hebben weer allerlei leuke stukjes Londen ontdekt, en helaas geen celebrities gezien want die schijnen in deze elite buurt te wonen. We waren ook veel te druk met andere zaken....wat een leuke winkeltjes zitten in al die straatjes. Een prachtige boekwinkel (zie foto) die alleen al voor het gebouw de moeite waard is, een volgepakt frans delicatessenwinkeltje waar iedereen heerlijk zat te lunchen met wijn en kaas uit de kaaswinkel die een soort grote koelkast was waar je in kon lopen om je kaas uit te zoeken (zie foto) en nog vele andere leuke winkeltjes.

Kaaswinkel

 











Regent's Park is prachtig, zeker nu met de rozen in bloei, wat een kleuren en geuren! Vanaf Primrose Hill hadden we een schitterend uitzicht op Londen. Na afloop door Camden gelopen, een buurt vol tatoo en piercing shops en extravagante figuren. De paarse hanekam is hier nog heel erg in. Het lijkt wel alsof de tijd hier 20 jaar heeft stilgestaan. Na afloop terug naar mijn huis om de was van Alyson in de droger te doen en toen weer richting Londen centrum om de oudste wijnbar van Londen te gaan ontdekken. Het was een heerlijke avond dus we hebben heerlijk genoten met ons glas wijn en gedronken op onze reunie over ca 4 weken in Munsieville.  

Rozen in Regent park
Zondag ben ik met een wandelgroep, op uitnodiging van onze accountant Nina, door Osterley park en omgeving gaan wandelen. We hadden heerlijk weer en de wandeling was erg leuk. Bijzonder dat je onder de rook van Heathrow zo'n mooie natuur hebt. We hebben heerlijk geluncht in de tuin van een pub en langs het kanaal gelopen met allemaal sluizen. Er varen boten in die ongeveer 2x zo smal zijn als bij ons, anders passen ze niet naast elkaar. Kortom ook weer een geslaagde dag en weer een nieuw stuk Londen verkend. Ik heb genoten van een heerlijk weekend waarin ik weer veel nieuwe mensen heb leren kennen. Vanavond rustig aan want ik ben wel moe van al dat lopen......

Op Primrose Hill


Osterley house

Boten in de sluis in het kanaal

Gevels in Camden Town

Camden street, hier lijkt de tijd 20 jaar te hebben stilgestaan

 



Geen opmerkingen: